Eind jaren ’90 kwam het internet echt van de grond in Nederland. Ik was toen halverwege mijn tienerjaren en besloot websites in HTML te bouwen. Sindsdien heeft de ontwikkeling van de digitale wereld mij niet meer los gelaten.

Mijn interesse in programmeren moest na de HBO-studie Bedrijfskundige Informatica wijken voor de liefde voor innovatie, digitale ontwikkelingen en marketing. Mijn visie is mede gevormd door de studie Bedrijfskunde.

Inmiddels ben ik 10 jaar werkzaam in de online marketing en naast mijn specialistische kennis in diverse vakgebieden heb ik een strategische visie op online marketing ontwikkeld. Als consultant ben ik in de loop der jaren bij veel bedrijven en merken over de vloer geweest. Van goede doelen tot multinationals en van middelgrote bedrijven tot winkelketens.

Ik deel graag mijn kennis. In blogs, presentaties, gesprekken en boeken. In 2014 verzamelde ik modellen over de inzet van social media voor bedrijven in het Social Media Modellenboek en in 2017 schreef ik over het brede thema 'klantreizen' in Customer Journey in kaart in 60 minuten.

Sinds 2018 werk ik zelfstandig onder de naam Kaiola. Zoals je onder Diensten kunt zien, ben ik breed inzetbaar. Elk aspect van online, marketing, communicatie en innovatie vind ik leuk om te doen of om over te adviseren. Dat betekent dat ik mijzelf als generalist zie, maar regelmatig ook de diepte in ga.

Mijn advies en strategische visie hang ik vaak op aan de Customer Journey. Naast mijn boek hierover, geef ik regelmatig presentaties en trainingen, zowel voor grote als kleine groepen of organisaties. Ook combineer ik mijn kennis over social media met mijn interesse in data in de training Social Media Analytics die ik meerdere keren per jaar namens Frankwatching geef.

Door mijn werkervaring bij online marketingbureaus CMCG en Storm Digital heb ik kennis van specifieke vakgebieden zoals advertising, data, analytics, social media, e-mailmarketing, SEO en SEA. Zo nu en dan maak ik een website en onderhoud zo mijn kennis over WordPress, HTML en CSS.

Zoals je merkt kan ik niet echt een keuze maken, ik vind het juist een sterkte om van alle markten thuis te zijn. Daarom zijn alle uitdagingen en vraagstukken welkom: van strategisch tot uitvoerend, presentatie of workshop en zelfs als interim marketeer ga ik graag aan de slag. Weet jij al waar je me voor nodig hebt? Neem contact op. Ook als je het (nog) niet weet natuurlijk.